GLI

De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. De GLI is gericht op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Het GLI traject duurt 2 jaar, waarvan het eerste half jaar het meest intensief is. Het eerste half jaar wordt ook wel de “behandelfase” genoemd. Vanaf de 7e maand gaat het traject over in de “onderhoudsfase”. De gehele periode zul je gemotiveerd worden door meerdere zorgprofessionals zoals de diëtist, leefstijlcoach, fysiotherapeut en fitness instructeurs. Je hebt altijd één vast aanspreekpunt/coach.

Behandelfase: De eerste 24 weken vindt er elke week één beweegles plaats. Je kunt ervoor kiezen om tegen betaling meerdere lessen per week te volgen. Daarnaast heb je een intake gesprek, meerdere individuele bijeenkomsten bij de diëtist en één groepsbijeenkomst. Tijdens de individuele bijeenkomsten bespreken we de voeding, de voortgang en de doelen. Ook krijg je tijdens elk consult een uitgebreide lichaamssamenstelling analyse. We kijken niet alleen naar het gewicht, maar ook naar o.a. spiermassa, vetmassa, vetpercentage en visceraal vetwaarde. 

Je hoeft gedurende het traject niet op een streng dieet, maar we gaan de leefstijl aanpassen en verbeteren. We helpen je bij het maken van bewuste keuzes op het gebied van voeding. Je krijgt individueel voedingsadviezen en we kijken naar wat jij nodig hebt als persoon. We vinden een persoonlijke benadering belangrijk en zullen er alles aan doen om je te (blijven) motiveren. Samen gaan we voor resultaat op langer termijn, in plaats van tijdelijk succes.

Onderhoudsfase: In maand 6 t/m 24 vinden er nog enkele individuele consulten plaats bij de leefstijlcoach. Ook vinden er nog twee groepsbijeenkomsten plaats. Mocht je na een aantal maanden je doelen al bereikt hebben, dan is het goed dat je de rest van de maanden nog een coach achter je hebt staan. Dit zorgt voor een stok achter de deur. Mocht je behoefte hebben aan meer diepgang op psychologisch vlak, dan kun je tijdens het traject terecht bij onze maatschappelijk werker.

De volgende verzekerden kunnen een verwijzing voor de GLI krijgen:

  • Verzekerden met een BMI vanaf 25 én met een verhoogd risico op een of meer ziekten die met overgewicht samenhangen, zoals hart- en vaatziekten of diabetes type 2.
  • Verzekerden met een BMI vanaf 30.

Val jij in de bovenste categorie dan vindt er een volledige vergoeding plaats vanuit de basisverzekering. Ook valt dit traject niet onder het eigen risico. Je kunt dus kosteloos deelnemen.

Wij starten in januari, april en september nieuwe groepen op. Zowel in Scheemda als in Siddeburen. Instromen is in overleg zeker mogelijk. Wil jij meedoen met de groep die in januari 2024 van start gaat? Geef je dan snel op door een mailtje te sturen naar: info@dabscheemda.nl

“Het werkt fantastich!”

Aldus Natasja de Wit

Volg mij op

           

Schuiven naar boven