GLI

De gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) is een programma voor mensen met overgewicht of obesitas. De GLI is gericht op gedragsverandering om een gezonde leefstijl te bereiken en te behouden. Het GLI traject duurt 2 jaar. Het eerste half jaar is het meest intensief. De eerste 24 weken vindt er elke week één beweegles plaats. Daarnaast heb je een intake gesprek en 5 individuele bijeenkomsten bij de diëtist en één groepsbijeenkomst. Tijdens de individuele bijeenkomsten bespreken we de voeding, de voortgang en de doelen.  Ook krijg je tijdens elk consult een uitgebreide lichaamssamenstelling analyse. We kijken niet alleen naar het gewicht, maar ook o.a. spiermassa, vetmassa, vetpercentage en visceraal vetwaarde. 

Je hoeft gedurende het traject niet op een streng dieet, maar we gaan de leefstijl aanpassen en verbeteren. We helpen je bij het maken van bewuste keuzes op het gebied van voeding. Je krijgt een individueel voedingsadvies en we kijken naar wat jij nodig hebt als persoon. 

In maand 6 t/m 24 vinden er nog 4 tot 6 individuele consulten plaats bij de leefstijlcoach en ontwikkelingscoach. Ook vinden er nog twee groepsbijeenkomsten plaats. Mocht je na een aantal maanden je doelen al bereikt hebben, dan is het goed dat je de rest van de maanden nog een coach achter je hebt staan. Dit zorgt voor een stok achter de deur. Mocht je behoefte hebben aan meer diepgang op psychologisch vlak, dan kun je tijdens het traject terecht bij de ontwikkelingscoach. 

De volgende verzekerden kunnen een verwijzing voor de GLI krijgen:

  • Verzekerden met een BMI vanaf 25 én met een verhoogd risico op een of meer ziekten die met overgewicht samenhangen, zoals hart- en vaatziekten of diabetes type 2.
  • Verzekerden met een BMI vanaf 30.

Val jij in de bovenste categorie dan vindt er een volledige vergoeding plaats vanuit de basisverzekering. Ook valt dit traject niet onder het eigen risico. Je kunt dus kosteloos deelnemen.

Wij starten in januari, april/mei, september/oktober nieuwe groepen op. Zowel in Scheemda als in Siddeburen. Instromen is in overleg zeker mogelijk. Wil jij nog meedoen met de groep die in oktober 2023 is gestart? Geef je dan snel op door een mailtje te sturen naar: info@dabscheemda.nl

“Het werkt fantastich!”

Aldus Natasja de Wit

Volg mij op

           

Schuiven naar boven